Geplaatst

De gouden weg van Secher Nbiw

Door Sophie Tooten – Secher Nbiw zijn naam komt uit het Hebreeuws en betekent, hoe raadt je het, gouden weg.Onlangs zijn enkele strips van hem nog gepubliceerd in het zomernummer van Brabant Cultureel/Brabant Literair. Sinds een jaar durft Secher Nbiw het aan zijn strips op het internet te zetten, maar dit betekent niet dat hij al tevreden is. Het is zelfs zo dat Sech Nbiw hoopt nooit echt tevreden te worden, want als je tevreden bent verandert er niets meer.

Zijn strips hebben veel invloeden van Amerikaanse Comics waar wat eigen ‘animeerbestuiving’ aan toegevoegd wordt.

Secher Nbiw studeert voor docent engels in Tilburg, wat hij wil gaan combineren met een stripcarrière. Voor dit kermisproject probeert hij elke dag een strip te maken, die gebaseerd is op de kermis. Als je de originelen wil zien kun je tijdens de kermisperiode terecht bij NS16, waar hij zelf ook bijna dagelijks aan het werk zal zijn.

Foto door Marcel Mutsaers: Secher Nbiw

Kunst, Kitsch, Camp & Kermis

Reacties

Eén reactie op “De gouden weg van Secher Nbiw”

  1. Marcel Mutsaers (fot avatar
    Marcel Mutsaers (fot

    Wat betreft de foto, jammer dat zijn hoofd nu is weggecropped. Zo had ik de foto oorspronkelijk niet gemaakt…