Geplaatst

Onvoostelbaar…de jongerenwerkplaats Hall of Fame moet voor 1 november weg uit de voormalige Vormenfabriek aan de St. Ceciliastraat. De tijdelijke bouwvergunning loopt dan af.

"En die kunnen én mogen we juridische gezien niet verlengen. Ongelooflijk vervelend," beweert Marieke Moorman (PvdA, jongeren). "We wisten dat die vergunning na vijf jaar zou aflopen. Maar we zijn zo met andere dingen bezig geweest, dat niemand daar alert op is geweest." …!!!  Wat een onzin! De positie van de Hall of Fame is nog aan de orde geweest tijdens de laatste commissie maatschappij toen de 2.5 miljoen verhuis- en verbouwsubsidie voor Danstheater Zuid op de agenda stond. De dansers gaan naar het Remmers-complex aan de Ringbaan-Noord. Inderdaad de plek die voor de Hall of Fame was bestemd.

Maar dat ging dus voorlopig niet door; eerder al besloot het college om de Hall of Fame toch maar aan de St. Ceciliastraat te laten omdat geen enkele projectontwikkelaar tot nu toe interesse heeft getoond voor die grond. De Lijst Smolders Tilburg (LST) vroeg aan wethouder van cultuur Backx of door de verhuizing van het dansgezelschap de lokatie aan de Ringbaan-Noord helemaal uit beeld was voor de jongeren. Informatie vanuit de ambtelijke informatie leerde ons immers dat er nog een tweede hal aldaar in beeld zou zijn voor de Hall of Fame. "Een misverstand," stamelde wethouder Backx. "Was niet aan de orde."

Het nieuws is rauw op het dak van het Hall-bestuur gevallen. "Erg balen dit. Wij dachten dat de vergunning verlengd zou kunnen worden. Geen idee waar we heen moeten," reageert Bob Caarels. Niet bepaald een ECHTE ondernemer dus: totaal niet op de hoogte van de juridische status van de vergunning. En wie mag het allemaal weer gaan oplossen? Nee, inderdaad niet die ‘ondernemers’, maar de gemeente. Wethouder Moorman speelt de reddende engel: "We gaan samen op zoek naar een nieuwe, tijdelijke stek." De ambitie om in de toekomst de jongerenfabriek ‘voorgoed’ in de Spoorzone te vestigen blijft volgens Moorman ‘keihard overeind.’ "Maar voor de tussenperiode moeten we nu dus op zoek naar een tijdelijke plek."

En wie gaat die zoveelste tijdelijke plek voor de zoveelste subsidie- en steunafhankelijke ‘organisaties’ en ‘ondernemers’ betalen? Juist ja, de belastingbetaler.

De SP heeft er, terecht, inmiddels schriftelijke vragen over gesteld. Zoals deze: "Er is de laatste jaren en beslist ook in het afgelopen jaar zoveel discussie geweest over de Hall of Fame dat dergelijke informatie op het netvlies moet staan van iedereen die met de Hall bezig is, zeker van de wethouder. Bovendien zijn er afspraken over gemaakt in het college-akkoord. Die afspraak luidt dat de Hall of Fame op de huidige locatie blijft zolang er voor de Hall nog geen definitieve locatie is bepaald in de Spoorzone. Hoe verklaart de wethouder haar met deze afspraak compleet in tegenspraak zijnde uitspraak dat "we voor de tussenliggende periode dus op zoek moeten naar een tijdelijke plek? Hoe verklaart de wethouder haar andere uitspraak dat er zich nog geen nieuwe partij heeft aangediend die interesse heeft in het terrein van de Vormenfabriek maar dat "we het gebied snel willen gaan ontwikkelen? De afspraak in het college-akkoord is gemaakt om de jongeren in de Hall of Fame nu eindelijk wat rust en stabiliteit aangaande de locatie te gunnen zodat ze hun scala aan goed bezochte creatieve activiteiten verder uit kunnen bouwen en een goede basis voor hun toekomst in de Spoorzone kunnen leggen. Hoe denkt het college die stabiliteit en rust nu eindelijk daadwerkelijk te gaan garanderen? De gemeente is eigenaar van het terrein en het college kan dus zelf beslissen om de Hall of Fame te laten zitten waar hij zit. Heel goed SP die vragen over je eigen college.

 

Reacties

7 reacties op “Niemand is alert op iets”

 1. chris avatar
  chris

  Te druk met andere dingen?

 2. marjofrenk avatar
  marjofrenk

  Ook de fractie van GroenLinks is (als waar is wat in de krant staat) verbijsterd en verontwaardigd. Is het laatste woord zeker nog niet over gesproken… (heb op dit moment niet meer informatie dan uit de krant en wil mezelf graag beter informeren)

 3. Veerle avatar
  Veerle

  Een raadsfractie moet het uitvoerend werk van het college kritisch bekijken. Of je nu in de coalitie zit of niet.

 4. Burgermannetje avatar
  Burgermannetje

  Bouw een nieuwe hal voor die jongeren die rond kan draaien. Daarvoor zijn in Tilburg op voorhand al miljoenen beschikbaar.

  PS. SP hahahahahahahahaha kritisch bekijken van het college. Je eigen wethouders de hand boven het hoofd houden noem ik dat dan. 2010 mag je weer in je hok gaan zitten. Het hok van de oppositie wel te verstaan. Zo Slegers en nu weer netjes in je grot gaan zitten.

 5. repelsteeltje avatar
  repelsteeltje

  Er is geen touw aan vast te knopen! Toen ze in het oude overdekte zwembad zaten aan de ringbaan west moesten ze weg…ik dacht vanwege nieuwbouw..het is nog steeds een open plek! Jan Hamming pompte geld en energie in de Ceciliastraat, veel te veel geld voor zo'n kort tijdsbestek!
  En nu moeten ze daar alweer weg…maar waarom, en waarom deze termijn..er blijven vragen waarop geen zinnig antwoord komt! Het grote nadeel is ook dat steeds een andere wethouder het voor het zeggen heeft! Tilburg lijkt op den Haag, en de jeugd van de Hall of Fame lijken wel uitgeprocedeerde zoekers die op zoek zijn naar een eigen plekje!

 6. Harm Snoeren avatar
  Harm Snoeren

  Wat heeft dat allemaal weer niet gekost ?
  Dit college streeft erna om geschiedenis te schrijven.
  Jarenlang zullen we nog herrinerd worden aan deze geldsmijters !!

  SP en Groen Links schieten nu ineens weer in de kramp maar waar zal deze spierballentaal weer toe leiden.
  Naar Niets verzeker ik je.
  We dronken een glas, deden een plas en lieten het weer zoals het was.
  Veel tam tam om niks let op mijn woorden !!

  Hamming en Baxck zouden hier toch politieke consequenties uit moeten trekken maar ze zullen zich er wel weer uitlullen.

 7. repelsteeltje avatar
  repelsteeltje

  @Harm, het duo Hamming en Baxck zijn wel wijzer..die blijven gewoon zitten! Is het niet op de ene stoel, dan maar op de andere, en ze gaan met de volgende verkiezingen vast meer zetels halen dan 1!