Geplaatst

(Be)scheuren met Adje

Mijn vrouw en kinderen hebben gevoel voor humor. Met de feestdagen kreeg ik dan ook Adje’s scheur kalender 2009 kado voor in de WC. Humor omdat ik niets heb met de humor van Adje. Da’s pas humor. En bovendien kunnen die 365 blaadjes goed van pas komen op de WC. Verder heb ik niet veel met Adje dus laat ik zo’n papiertje graag achter me.

Het verkwisten van 8 miljoen overheidsgeld aan de verbouwing van de voormalige MIDI-bioscoop tot Adje Theater vind ik echter totaal geen humor. Nog steeds zijn er geen grote investeerders en nog steeds is het Adje Theater, na vertragingen dankzij aangetroffen asbest, niet open. Reden voor Hans Smolders om daar maar weer eens vragen over te stellen.:

Opening van peperduur Adje-theater uitgesteld en nog steeds geen "TOPPERS" voor een haalbare exploitatie!

Als je straks in een nieuw Adje-theater van 8 miljoen euro staat, dan zul je niets anders kunnen zeggen dan dat het er mooi uitziet, maar als controlerend raadslid mag het daar niet om gaan. Het gaat erom dat het College van B&W de Raad op het verkeerde been heeft gezet en op een onverantwoordelijke wijze is begonnen aan een project dat 8 miljoen euro belastinggeld kost. Men zal met het al heel lang verwachtte belastinggeld wat van de provincie gaat komen voor het gehele Veemarktkwartier wel totaal gaan inzetten voor het Adje-theater, waardoor een financieel probleem ontstaat voor de rest v/h Veemarktkwartier.

In november liet u ons nog weten dat de opening van het Adje-theater op 5 januari 2009 een feit zou zijn, maar ook dit wordt weer niet gehaald. Ook hebben wij nog steeds niets vernomen van de grote partijen zoals Endemol, Ericsson enz. waarvan B&W 15 maanden geleden met veel bravoure had aangekondigd dat zij voor Adje in de rij zouden staan. De PvdA fractievoorzitter wist zelfs op de landelijke TV te melden dat Adje zich zorgen maakte om Tilburg en dat Adje uit betrokkenheid ($ of ) Tilburg op de kaart ging zetten.    

Een en ander noopt ons tot het stellen van onderstaande vragen :

1)      Eerder zou de gehele verbouwing in januari 2009 klaar zijn, onlangs meldde u dat alleen de grote zaal en de foyer op 5 januari 2009 open zou gaan, wat is de oorzaak dat ook dit laatste niet gehaald wordt?

2)      Gaat de verbouwing meer kosten dan u eerder aan de Raad heeft medegedeeld?

3)      De SP meldde al in mei 2008 het volgende; " Van de 5 miljoen euro verbouwingskosten wordt nu meer dan de helft door anderen betaald". Weet u wie meer dan de helft van de verbouwingskosten heeft betaald?

4)      We hebben teksten voorbij zien komen als "Midi werkt aan Toppers", maar waar blijven die TOPPERS en dit uiteraard in financiële zin? (waardoor 380.000 euro huur per jaar op termijn ook daadwerkelijk betaald kan gaan worden zodat er jaarlijks geen huurkorting nodig blijft van 190.000euro en een subsidie van 50.000euro)

5)      U heeft van de daken geschreeuwd alsof er investeerders in de rij zouden staan zoals Endemol, Ericsson enz, waarom wachten we nu al tevergeefs meer dan 1 jaar op contracten die ‘n haalbare exploitatie mogelijk maken?

Alle berichten van deze auteur

Reacties

14 reacties op “(Be)scheuren met Adje”

 1. chris avatar
  chris

  Weer een groot schandaaaaaaaaaaaaaaaaal

 2. sjan van rooij avatar
  sjan van rooij

  was te verwachten en voorspelt, weer een fix bedrag naar de philestijnen.
  te gek zeg!

 3. repelsteeltje avatar
  repelsteeltje

  Jouw vrouw en kinderen zijn niet de enig met humor, volgens mij zitten er achter de coulissen ook mensen te lachen….de Tilburgse "zoete lieve R'je"?

 4. Burgermannetje avatar
  Burgermannetje

  Het zal mij benieuwen hoe die malloten van de SP hier weer een draai aan gaan geven. Adje maakt zich zorgen om Tilburg ????? Dat hij zich zorgen maakt, maakt mij dan weer bezorgd.

 5. betrokkentilburger avatar
  betrokkentilburger

  @ Repelsteeltje

  "de Tilburgse "zoete lieve R'je"? Wie bedoel je?

 6. Harm Snoeren avatar
  Harm Snoeren

  Mooi cadeau om te krijgen en dan ook nog in prive-sfeer !!
  Wellicht de enige keer dat u om Adje heeft gelachen !!

  Een jaar zal het wel goed gaan met dat theater door de geweldige gesubsidieerde toeloop en daarna zit Tilburg met een prachtig overbodig en te luxe theater en hoort nooit iemand ooit nog wat van Adje !!

  Wie kan er nu 1 a 2 uur naar deze malloot kijken ?
  Een keer wellicht en dan nooit meer ook al is de toegang zoals gezegd voor velen gratis geweest.

  Ondanks uw komisch cadeau wens ik u alle goeds toe voor 2009.

 7. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  Het kan kennelijk niet vaak genoeg gezegd: het Miditheater is NIET het theater van de komiek Adje. De komst van een middenzaal(500 bezoekers)te realiseren is een al jaren gekoesterde wens van de gemeente Tilburg.
  Dat theater komt er nu eindelijk.
  Waarbij behalve de theatergroep 'De Zingende Decoupeerzaag' rond Arijan van Bavel veel andere partijen als Fontys school voor Journalistiek en de afdeling Sound & Vision van het ROC Midden Brabant bij worden betrokken en waar de mogelijkheid wordt geboden landelijke en regionale Tv-programma's op te nemen.

 8. Burgermannetje avatar
  Burgermannetje

  Tine,

  Oke, dan neem ik aan dat over een paar jaar als de stekker er uit wordt getrokken, jij en je collega's van de SP het verlies voor de Gemeente (lees belastingbetalende burgers) zelf gaan aftikken.

 9. Tom Pijnenburg avatar
  Tom Pijnenburg

  Hoi Tine,

  Is dat geen oneerlijke concurentie?

  Om scholen commercieele producties op te laten nemen? Heb je enig idee hoeveel videobedrijven er in Tilburg zitten??

  Groeten,
  tot morgen bij Luycks Gallery

 10. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  @Tom Pijnenburg
  wat bedoel je nou met commercieele productie van studenten? Denk je nou werkleijk dat die daar een rooie (!!!!) rotcent aan verdienen?

  Het is voor jouw videoproductiebedrijf en voor ons allemaal toch van belang dat jonge mensen het vak gaan leren?
  Ik zou zeggen: grijp je kans en zie er als ervaren coach en trainer tussen te komen en sturing te geven aan al die mensen die tzt in je voetsporen willen treden.En die je vooralsnog compagnon kunt maken.

  inderdaad tot morgen en dan wassen we elkaars oren nog eens.lekker.

 11. Tom Pijnenburg avatar
  Tom Pijnenburg

  Het gaat er niet om of die studenten er aan verdienen, dat is niet het geval mag ik veronderstellen. Het gaat er om dat deze producties door scholen gemaakt worden waar er anders bedrijven voor nodig zouden zijn.

  Tegen gratis personeel (studenten) kun je als bedrijf niet zo gauw op.

 12. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  @ Tom

  je ziet de ontwikkeling van studenten dus als broodroof. Ik mag toch aannemen dat kwalitatieve en deskundige bedrijven/producenten op grond van hun soms jarenlange expertise hun eigen netwerk en innovatieve manieren hebben om hun brood te verdienen ?

  als studenten niet meer getraind kunnen worden en die training ook deels in de praktijk via stageplaatsen kunnen ontwikkelen, droogt de bron van creativiteit snel op.

 13. Tom Pijnenburg avatar
  Tom Pijnenburg

  Natuurlijk moeten studenten getraind worden. Dat moeten ze eerst en vooral OP SCHOOL. Voor de praktijk kunnen ze dan stage lopen bij lokale videobedrijven. Een school als productiebedrijf daarentegen is iets anders.

  Laat de geldstroom (die er wel degelijk is) naar die lokale bedrijven gaan en niet naar de opleidingsinstituten die worden immers al gefaciliteerd.

  Ik heb bij verschillende opdrachtgevers het ROC al als concurerend bedrijf in mijn nek. Hun studenten zijn welkom om bij mij om praktijkervaring op te doen, maar het is wat mij betreft de wereld op zijn kop als ik als coach bij het roc een middagje studenten mag begeleiden tegen een enorm laag uurtarief en dat de opdracht (het geld) naar het ROC gaat.

  Zoiets.

 14. Tom Pijnenburg avatar
  Tom Pijnenburg

  @ tine

  overigens hoef je je geen zorgen te maken over of ik wel of niet de kost kan verdienen, dat lukt prima. Maar ik mag toch ook wel iets wat in mijn ogen onrechtvaardig is aankaarten zonder dat het water me aan de lippen staat?