Geplaatst

Wat ik hier doe kan natuurlijk niet door de reclamebeugel. Ik analyseerde en ontmaskerde hier zelfs stiekeme, doortrapte reclame voor de mall van de burgemeester en het Brabants Dagblad. ‘Negeren’ was de reactie. Maar wellicht lezen toch teveel mensen inmiddels mijn stukjes. En misschien moet die Mall er hoe dan ook komen. In elk geval worden naar mij nu andere maatregelen genomen.

Niet wat de reclame doet is stemmingmakerij, maar wat mensen doen die vraagtekens plaatsen bij die reclame! Daar kwam in feite de boodschap pas op neer van burgemeester Vreeman. En daarbij gebruikte hij zelfs het woord "pedant" naar iedereen die niet het "lef" had om voor die mall te kiezen. En wie met name dienen we in Tilburg te diskwalificeren als "pedant"?

Om dat duidelijk te maken bood bureau ‘Govers Tekst & Communicatie’ zich aan. Na het eerdere stukje ‘Kuiperij’ van het Milieucafé deed Govers er hier nog een schepje bovenop met het stukje "Kuiperij rond de mall". Niet de reclamepraktijken ten behoeve van die mall zijn bedenkelijk, maar Henk Kuiper! Niet de reclame smeedt ‘complotten’ om ieders gedrag en opinie te beïnvloeden, maar Henk Kuiper. Die dienen we niet te beschouwen als zomaar "pedant", maar als "ongelofeloos pedant". "Ik had het zelfs gewaagd de neutraliteit te betwijfelen van een zogenaamd onafhankelijke website over de mall ("Another brick in the mall"). De zaken die ik noemde zijn op de betreffende website inmiddels bijna allemaal veranderd en aangepast. Maar duidelijk niet van harte, zo liet de zich als "neutraal" en "onpartijdig" presenterende webmaster blijken.  

Toen ook nog eens niemand reageerde op zijn stukje, plaatste de auteur zelf na een paar weken nog eens een eigen reactie. Daarin kwam hij met nog fellere uitlatingen naar die dubieuze Tilburger die zo zijn bedenkingen heeft bij zaken als de mall en de T-campagne.
Ja verdorie, probeer ik hier papier te besparen door dingen op Internet te zetten, wordt dat ineens zelfs geduid als "papierschijtebreisels". En dan van maarliefst 120.000 kilometer lang! "495 stukjes" zou ik volgens de er rustig een paar honderd bijtellende Alard hier al hebben geschreven. Alsof dat op zich al een ernstige misdaad zou zijn en vele malen erger dan het feit dat ik net, over de Spoorlaan fietsend, ongevraagd weer twintig keer het logo ‘T’ onder ogen kreeg, en daarna nog eens ongevraagd in mijn brievenbus. En wat betreft ‘lef’ (nodig om die mall te realiseren!) is de zaak ook volkomen duidelijk: Henk Kuiper is wel helemaal het tegenovergestelde. "Een laffe zak", zo meldt in de reactie op zijn eigen stukje de "neutrale" en "objectieve" webmaster van ‘Another brick in the mall’.

Om die mall gerealiseerd te krijgen zullen we in Tilburg nog hele zotte dingen gaan meemaken. Wie weet krijgen we straks in Tilburg allemaal een speciaal BD magazine in de bus. Ter meerdere promotie van de ‘shopping mallcultuur’. Wie weet worden er straks in ‘Tilburg Plus’ pagina’s gewijd zelfs aan het miljonairsweekend in Rotterdam. Wie weet wordt het feestjaar 2009 één grote T-manifestatie: "Tilburg laat ‘T zien", "Vier ‘T mee". En wee degene die nog vraagtekens durft te plaatsen: "ongelofeloos pedant". Sterkte iedereen.

Reacties

3 reacties op ““Ongelofeloos pedant””

 1. onkundoloog avatar
  onkundoloog

  de gemeen te tilburG heeft het plan van aanpak ter verwezenlijking van de malle mall geheel verkeerd aangepakt.
  na de vuurwerkramp in Enschede van de gemeen te Hengelschede zou de vuurwerkopslag aan de Albionstraat worden verplaatst naar het MOBterrein
  dat plan bleek een mop te zijn, maar was het doorgegaan en had men de oude munitieopslag verbouwd tot vuurwerkopslag om die later door diverse mensen met zelfmoordneigingen de zaak in de hens te laten vliegen, dan had men, de gemeen te tilburG, niet zo'n ellende op de hals gehaald en was de malle mall er zonder slag of stoot gekomen, maar wel was het een flinke klapper geweest

 2. henk avatar
  henk

  @Henk

  Wie serieus genomen wil worden door de gemeente en verstrekkers van subsidies, sponsorgeld, banen en publiciteit dient zich duidelijk en nadrukkelijk te distanti

 3. henk lubbers avatar
  henk lubbers

  Ik had altijd de indruk dat Alard en Henk elkaar wel mochten (of tenminste toch heel goed samen door een deur konden). Zie ook http://www.youtube.com/watch?v=6eu0D3f-t0I . Maar met die huidige, wederzijdse moddersmijterij moet ik die mening kennelijk toch herzien… Ik vind het niet eens interessant wie er gelijk heeft, zoals meestal zal de waarheid wel weer ergens in het midden liggen. Kom op jongens, kusje erop en de pijn is over!