Geplaatst

Wat is dat leuk! Roeien, dus. Afgelopen zaterdagmiddag op uitnodiging van de Tilburgse Open roeivereniging (TOR), Vidar, de kanovereniging en de Surfclub meegedaan aan de prominentenrace. Afgezien van het feit, dat slechts M. Frank en C. Franssen aanwezig waren, is mij de race, vier met stuurman, prima bevallen.

Goed weer voor de tijd van het jaar en flink wat belangstellenden maakten de Open Dag van de watersportverenigingen tot een heus waterfestijn. Ik hou van water en ken de prachtige locatie bij de Beekse Bergen al sinds mijn kindertijd. En natuurlijk kan ik me de opening van het nieuwe clubhuis van TOR ook nog goed herinneren. Daar was indertijd flink wat politieke lobby voor nodig, maar het resultaat, dat tot stand is gekomen door bijna uitsluitend zelfwerkzaamheid, mag er wezen. De nieuwe website van Lisso (Stichting ter bevordering en ondersteuning van de watersport) werd symbolisch geopend en daarna was het de beurt aan de prominenten om in de roeiboot te klimmen. Maar helaas, slechts drie (!) personen, waaronder ik dus, waren op dat officiële moment aanwezig om hun toezegging om deel te nemen, na te komen. Beetje mager voor een Raad, die 39 leden kent en een stadsbestuur, dat bestaat uit 7 wethouders en een burgemeester. Neemt niet weg, dat ik een voor mij fantastische en nieuwe sportieve ervaring heb opgedaan. Roeien, dus. Dat bevestigt mij in het voornemen van de TVP om deel te nemen aan de verkiezingen voor het Waterschap in november van dit jaar. Het waterschap moet de beschikbare financiële middelen meer inzetten voor het bevorderen en stimuleren van recreatie in, aan en op het water. Het schoonhouden van waterlopen is een kerntaak van het Waterschap. Wij gaan er voor! U ook? Binnenkort volgt informatie over onze kandidaten en speerpunten. Wel kan ik u nu reeds vertellen, dat er heel wat prominenten op onze lijst staan, waarvan ik zeker weet, dat ze het niet zullen laten afweten.

Loes Dielissen, Tilburgse Volkspartij (TVP)