Geplaatst

‘Navraag leert mij echter, dat het antirookverbod met ingang van 1 juli ook voor coffeeshops geldt en dat er wettelijk gezien géén bijzonder regime geldt op grond waarvan coffeeshops vrijgesteld zijn of kunnen worden van de bepalingen in de Tabakswet.’

Een zin die ik letterlijk heb overgenomen uit de inleiding op schriftelijke vragen aan het college van een Tilburgs gemeenteraadslid. Wie de fout ziet, mag het zeggen. De prijs: eeuwige roem op TilburgZ.nl.

Reacties

7 reacties op “Wie ’t ziet, mag het zeggen”

 1. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  er geldt sinds 1 juli een rookverbod in de horeca en het is natuurlijk logisch dat er dan een club opstaat die zich heeft verenigd t

 2. loes dielissen avatar
  loes dielissen

  Aldert, je uitleg over “antirookverbod” is helemaal juist. De drukte, zo tegen het zomerreces, bracht mij tot deze spraakverwarring. Maar gelukkig is de inleiding wel duidelijk en zitten er, voor zo ver ik heb nagegaan, geen verdere stijl- of taalfouten in de brief aan het college. En dat heb ik wel eens anders gezien. In een “initiatiefvoorstel” van een bepaald raadslid kwam ik in een opstel van 12 regels meer dan 20 stijl- en spelfouten tegen! En daar hoor ik je dan helemaal niet over. Geegroet en fijne vakantie!
  Loes Dielissen

 3. betrokkentilburger avatar
  betrokkentilburger

  Oei Aldert, Loesje is boos!!!

 4. Aldert avatar
  Aldert

  Loes wordt nooit boos op mij. 🙂
  @ Loes: Ik heb deze vergissing eruitgepikt, omdat ik dacht dat mensen er makkelijk overheen lezen. Na talloze keren de zin opnieuw te hebben gelezen, ontdekte een collega van mij de fout nog niet. Dat was voor mij aanleiding om de bezoekers van TilburgZ te 'testen'. Jij ook de groeten en een fijne vakantie!
  @ Bas: Van harte, jij hebt gewonnen, met Tine als goede tweede.

 5. avatar
  Anoniem

  De correcte spelling is dan ook:
  anti-rookverbod.
  En kom me nu niet met allerlei witte en groene boekjes aandragen.
  Het zij zo.

  Weest gegroet U allen, gaat overal heen en vooral, vermenigvuldigt U…

 6. arjen avatar
  arjen

  Of deze, Aldert;
  BD bereidt tot actie.

  Het zullen toch geen spellingsproblemen zijn bij Wegener?

 7. Aldert avatar
  Aldert

  Ja Arjen, die was heel erg (veel erger dan ‘antirookverbod’ hoor, Loes!). Mijn goede vriend Elvis zou wel raad weten met iemand die zo’n blunder maakt (zie Tilburgse Koerier van enkele weken geleden). Of zou de fout opzettelijk zijn gemaakt om Wegener te pesten?