Geplaatst

Vanmiddag vierde het milieucafé haar 15-jarig bestaan.

Het was een leuk feestje waar de organisatoren ook terecht even in het zonnetje werden gezet, waar Jan Melis pleitte voor verdubbeling van het GroenLinkse bomenplan, waar een intelligente en humoristische Vlaming de discussie over mobiliteit redde, waar de burgemeester het nut van bomen nog eens onderstreepte, waar Marieke Moorman ons een doorkijkje gaf op Tilburg anno 2045, waar Henk Moller Pilot de milieuprijs ontving en Fuji en de stichting stadsbomen ook terecht genomineerd waren en waar Rita Verdonk kwam om te bevestigen dat zij in Tilburg niets te zoeken heeft. Dat laatste is vooral jammer voor de huidige stadsdichter die als haar beveiliger wel heel serieus werk maakte van zijn taak, met zonnebril, Pim stropdas en oortje.

Met de hapjes en de drankjes en het biologische ijsje én niet te vergeten de mooie stemmen van de dames van de Vlaamse folkgroep Lais was het een geslaagd jubileum. Het enig minpuntje was dat de discussietafels volledig bezet werden door mannen. Gelukkig waren er Marieke Morman en het Tilburgse prijswinnend jongste beste raadslid maar…

Kom op vrouwen met een groen en duurzaam en milieuminded hart: ga in de redactie van het milieucafé en breng al die milieuvriendelijke vrouwen meer voor het voetlicht.

 

Reacties

4 reacties op “15 jaar milieucafé”

 1. fpost avatar
  fpost

  Als redactielid van het Milieucafe ondersteun ik van harte de oproep voor vrouwelijke redactieleden. Huidige profiel: man, rond de 50, blank, hardwerkend, kalend, overgewicht(tig)en wijndrinkend. Nieuwe leden mogen niet aan ons profiel voldoen (tenzij je kunt bewijzen dat je briljanter bent dan het zittende spul). Eigenlijk is het motto dat geslacht, leeftijd, kleur, haargroei, gewicht en drankgebruik niet relevant is. Voel je betrokken bij het milieu, wees praktisch en zet 20 uur per maand in aan vrije tijd. Meld je aan via de vernieuwde website. Test 1: zoek de nieuwe site.
  Frans

 2. frans2 avatar
  frans2

  Fpost toch, jaag ze nou niet meteen weg. Volgens mij is 10 uur per maand ook al mooi!

 3. avatar
  Anoniem

  En moeten vrouwen dan met die hardwerkende, kalende en overgewichtige man samenwerken???????
  Humor is ook al goed, zeg dat nou liever 😀

 4. joost1970 avatar
  joost1970

  hallo marjo

  het was zeker een geslaagde middag .

  groetjes,

  joost