Geplaatst

“Dikke zever in een pakske”

Maandag 19 mei werd het nieuwe college geïnstalleerd. De bijdrage van de TVP loog er niet om! Lees en huiver…. We hebben ook nog 3 moties aanvaard gekregen. Er komt huisvesting voor het Stadsmuseum, Muzima en Cantoraat (Oefenruimte voor klassieke muziek), er wordt een trapveldje op het Nassauplein aangelegd en de Stichting Onplaatsbare katten gaat subsidie krijgen. Een mooi resultaat, al zeggen we het zelf.

De TVP is trots op Tilburg, maar niet op haar bestuur. Maar liefst zeven wethouders én een burgemeester, die via een juichend persbericht een "nieuw" programma aankondigen. Wij lopen al een aantal jaren mee, maar veel nieuws hebben wij niet kunnen ontdekken. Behalve dan, dat deze grap de Tilburgers veel geld kost en zal blijven kosten. Nee, veel vertrouwen hebben wij niet in deze club. Niet in hun daadkracht en niet in hun bestuurlijke kwaliteiten. Ongeloofwaardig is het, dat partijen als SP en VVD samen met de PvdA en GL op het rode pluche gaan zitten. Partijen, die de afgelopen jaren, met name de VVD, alleen maar schreeuwerig en op een onwaardige wijze oppositie gevoerd hebben tégen die partijen, waar ze nu mee denken samen te werken. Dat kan alleen maar als je alle principes over boord gooit en daar gaat zitten vanwege het geld.

Dit programma is voor het grootste deel ouwe wijn in nieuwe zakken (ouwe meuk, om het taalgebruik van wethouder Van den Hout te kopiëren), mooi verpakte kletspraat of "dikke zever in een pakske", zoals de Vlamingen zeggen.

Kempenbaan incl. transferium. Wijckevoort. "Werken aan huis".  Het huidige cultuurbeleid dat voortgezet wordt, "ateliers aan huis", Miditheater.  Ypelaar en Verdiplein. Gebruik van sportvoorzieningen. Gevoelige voorzieningen spreiden over de stad. Extra handhaving en graffitiverwijdering. Spoorzone. Huizen met een tuin ipv appartementen. Reeshofvoorzieningen. Wonen boven winkels bestaat al 6 jaar, reparatieplan voor wegen, voet- en fietspaden ligt al jaren klaar. De NoordoostTangent wordt niet eerder verdubbeld. Over het onderzoek naar de capaciteit van de Bredaseweg is jaren geleden al besloten. Een pilottransferium a/d Meierijbaan. Enquêtes ivm parkeervergunningen en herstructureringsprojecten en niet te vergeten de door de VVD te vuur en te zwaard bestreden milieuboxen. Alles was er al of het gaat allemaal op de oude voet verder!

Dan wordt er nog wat om de hete brei heengedraaid. Zo vinden wij niets terug over het verplaatsen van het Stadhuis. De bereikbaarheid van onze stad en de verkeersafwikkeling ivm de aanleg van de Cityring, De Spoorlaan in twee richtingen openhouden, de verkeersafwikkeling als gevolg van de Piushavenontwikkelingen. Duidelijke afspraken over verhoging of bevriezen van de tarieven, zijn er niet.  De tekst over de Shopping Mall is boterzacht. Willem II, die wel en dan weer niet medewerking krijgt voor het verplaatsen van het stadion. Niets over een kadernota Dierenwelzijn, huisvesting van Muzima/stadsmuseum/Cantoraat. Niets over andere stokpaardjes als Heuvel open/dicht, autovrije zondagen, herinrichting Vijfsprong, bevolking via referenda of bevolkingsconsultatie meer betrekken bij de besluitvorming. Het afleggen van verantwoording over buitenlandse reizen en noem maar op.

Wel hebben "ze" snel even onder elkaar de ruim 11 miljoen euro Essentdividend verdeeld. Met name ongeloofwaardig van VVD en SP. Zij werken mee aan machtspraktijken, waarvan ze het vorige college zo zwaar beschuldigd hebben. Het nieuwe stadsbestuur gaat daarmee ook volstrekt voorbij aan de besluitvorming in de Raad. Vorige maand immers sprak de Raad zich via een amendement unaniem uit over  de bestemming van de Essentmiljoenen en "om bij de begrotingsbehandeling 2009 integrale besluitvorming te plegen over de besteding daarvan". Weinig loyaal naar de Raad en behoorlijk amateuristisch om dit raadsbesluit te negeren. Een slecht begin om de zo gewenste samenwerking tussen Raad en College vorm te geven.

Vz. wij besluiten met de constatering dat we gelukkig een goed ambtenarencorps hebben, dat onze stad bestuurt, want als we het van dit college moeten hebben, zijn we nog niet jarig!!

 

 

Alle berichten van deze auteur

Reacties

6 reacties op ““Dikke zever in een pakske””

 1. avatar
  Anoniem

  Beste Loes, ga alsjeblieft de politiek uit, want je wordt verbitterd. Je schrijft dat de VVD op een onwaardige manier oppositie voerde, weet je wat pas echt onwaardig is? Om burgers van Tilburg als ze naar je toe komen om een vraag te stellen over de infrastrucurele verandering van hun wijk, waarbij ze zich zorgen maken over de overlast, weg te honen alsof het lastige pubers zijn. D

 2. dennis avatar
  dennis

  Hoi Loes, mooi dat je die moties er doorheen hebt gekregen, maar wat heeft de TVP nog meer gedaan behalve dit soort populistische kritiek af te geven? Ik heb net de standpunten van de TVP doorgelezen op jullie website en ik moet zeggen… daar kan ik me goed in vinden, maar wat Ren

 3. julesluijten avatar
  julesluijten

  En nu wordt het helemaal eng, nu Loes deel uit gaat maken van TON!! Ik houd mijn hart vast.

 4. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  het bekt wel lekker : Loes en TON ,……….

  en ze heten u hierbij binnen KORT van harte welkom op de vernissage van hun tentoonstelling tgv van hun verloving bij de kameel met de gouden boom in Moerenburg.

  Want TON en Loes hebben naast droom en daad en praktische bezwaren de fantasie en de verbeelding hoog in het vaandel staan en geloven in de unieke verbeeldingskracht van Tilburg……………

 5. C21H30O2 avatar
  C21H30O2

  @Ren

 6. C21H30O2 avatar
  C21H30O2

  En ook zo vreselijk creatief! Beetje tekort aan cannabinoiden wellicht?

  Hahaha! 🙂