Geplaatst

Volgens de analist 😉 van het BD van vanmorgen doet GroenLinks in het coalitiegewoel niet meer dan het verdedigen van het college en speelt geen rol van betekenis.

Deze wat badinerende uitspraak nodigt uit tot de volgende reactie:

Op de eerste plaats roept het de vraag op of gewoon je werk doen, niet de publiciteit bereiken met populistische uitspraken die vaak op drijfhout stoelen (denk aan de uitspraken over de extra kosten van het parkeren van dhr. Robben van maandag)of voortkomen uit machtspolitiek danwel het gemis hieraan (de kwestie rondom de Kruisweg)van geen betekenis is volgens de krant?

We weten al langer dat gewoon je politieke werk doen door de krant niet wordt gezien als interessant. Meermalen komt het voor (vorige week nog) dat onze art.47 vragen door de krant niet worden gepubliceerd en onze bijdragen in de commissies en in de raad niet worden genoemd. Mijn persoonlijke analyse is dat dit komt omdat we daar waar het kan een afgewogen oordeel hebben over een besluit, ons verantwoordelijk voelen voor het besturen van de zesde stad van het land en ons bewust zijn van de politieke realiteit, een grote oppositie die logischerwijze haar stempel wil drukken op het stadsbestuur en daartoe ook de ruimte moet krijgen. Met een wethouder die samen met de raad een zeer goed armoedebeleid heeft neergezet, die met een inspirerende visie op het Tilburgse welzijnsbeleid is gekomen (hoort u daar de krant ooit over? Heel interessant maar te weinig commotie en dus niet in de krant)spelen we wel zeker een rol van betekenis. Wij schuwen kritiek niet, in commissies en raad zijn we geen meelopers maar positief kritisch en dat vaak op basis van inhoudelijke argumenten en niet op basis van onderbuikgevoelens of vanwege de drang tot politiek willen scoren. We zitten er wel om iets te bereiken, daarvoor hebben we anderen nodig en die verzamel je niet om je heen door bij voortduring de verhoudingen op scherp te zetten. Hoe denkt u dat de in de komende begroting opgenomen 13 miljoen voor duurzaamheid tot stand is gekomen?

Een echte politieke analist had mij gebeld om eens te vragen hoe wij in dit politieke krachtenveld staan.

11 en 7 is nog altijd te weinig voor een coalitie, 3 zetels van GroenLinks maken wel degelijk het verschil!

 

Reacties

56 reacties op “over breuken, scheuren en haarkloven”

 1. jacques willemen avatar
  jacques willemen

  head and shoulder
  etc.
  als frisuurproducten

 2. Jan van Esch avatar
  Jan van Esch

  Bijna helemaal waar Marjo, toch een kleine correctie. Die 13 miljoen voor duurzaamheid komt echt niet enkel en alleen door de inzet van Groen Links. Een zeer betrokken milieuwethouder en PvdA fractie hebben hier mede toe bijgedragen.

 3. Marjo Frenk avatar
  Marjo Frenk

  @Jan van Esch

  Ik heb het over goede samenwerking wat de 13 miljoen voor duurzaamheid betreft jan en bedoel daarmee de PvdA fractie

 4. Jan van Esch avatar
  Jan van Esch

  We kunnen het wel zolang we voor de inhoud gaan.

 5. Arjen Roos, LST avatar
  Arjen Roos, LST

  JvE: “We kunnen het wel zolang we voor de inhoud gaan.” Welterusten hoor. Voorlopig is er geen enkele inhoudelijke onderbouwing voor die 13 miljoen.

 6. Jaques avatar
  Jaques

  Zelden zo eens geweest met het Brabants Dagblad! Na D66 is GL de meest overbodige club van Nederland.

 7. Paul van Est avatar
  Paul van Est

  @Arjen:

  Wanneer kom je nu eens ouwehoeren bij DT? Zullen we meteen even mee onderbouwen.

 8. Veerle avatar
  Veerle

  Zo lust ik er nog wel een paar, Marjo. Een zeer goed armoedebeleid, zeg je? Je bedoelt jullie GroenLinks-wethouder die het weer eens heeft laten gebeuren dat Sociale Zaken een heleboel minima nog verder de shit in heeft geduwd dan ze al zaten? Door bijv. meer dan een jaar lang hun ziektekostenpremies wel in te houden op hun uitkering maar ze niet door te sluizen naar de zorgverzekeraars? Zodat mensen ineens naheffingen krijgen van

 9. Jan van Esch avatar
  Jan van Esch

  @Arjen Roos
  Arjen, jij wordt door jouw collega's betiteld als de groenspecialist binnen jullie fractie. De duurzaamheidsimpuls van 13 miljoen moet jou toch ook bekend zijn. Meer groen, duurzaam bouwen, energiebesparing, enz., enz. Wat, geen inhoud??
  Of ben je uberhaupt tegen elk voorstel?
  Wat zou jij doen met die dertien miljoen in het kader van duurzaamheid? Kom eens met alternatieven waar Tilburg wat aan heeft.

 10. Arjen Roos, LST avatar
  Arjen Roos, LST

  Jan van Esch: probeer eens beter te communiceren binnen je fractie: ik heb voor de zomer al een plan ingediend (en ook aan je fractiegenoot Arjan Pronk gericht), mede gebaseerd op verschillende burgerinitiatieven om de samenhang te versterken in het gebied vanaf de Reeshofdijk, Drasse Driehoek en Reeshofbos/Dongevallei. Het idee was om meer een betere infrastructuur aan te leggen (zoals gratis parkeergelegenheid aan de rand, wandelpaden etc, Milieu-educatiecentrum) en door het teruggeven van de Drasse driehoek aan de natuur, langer vasthouden van water in dat gebied het verbeteren vd biodiversiteit etc
  Als LST hebben we ook voor de zomer nog art 47 vragen gesteld over rijkssubsidies voor versterking van groen (die Tilburg nu helaas misloopt). Dat was maar een greep uit vele. Overigens vind ik het begrip 'groenspecialist' wel zwaar aangezet. Ik voel me betrokken bij het groen in de gemeente, dat zeker. De meeste raadsleden zijn noodgedwongen generalistisch bezig en ik vorm daar geen uitzondering op. Ik neem aan dat jij ook geen bioloog bent. De groeten.

 11. www.ilburg.nl avatar
  www.ilburg.nl

  Sorry Marjo, maar Veerle heeft hier een puntje. Ik las het ook en heb er nog niets mee gedaan vanuit een stuk plaatsvervangende schaamte. Wat zit dat legertje SoZa-ambtenaren te doen als dit soort fouten kunnen plaatsvinden. Die mensen liggen 's nachts wakker. Een rekening/aanmaning van 1.000 tot 2.000 eurootjes met de nodige spierballentaal is gigantisch bedreigend als je van een paar honderd euro moet rondkomen. Was er geen 150.000,00 besteed aan cursussen voor Gon zijn personeel. Niks geleerd van het jaarverslag van den ombudsman die concludeerde dat de armoede in de Pay Bah voor een overgroot deel het gevolg was van de houding van SoZa-piepeltjes? Was Tof Tillissen (dikkedeur der dikkedeuren van SoZa-diensten) hier alleen maar om gezellig aan de Max Havelaar te zitten met partijgenoot Gon en zijn topambtenaartjes. Ik vind het werkelijk ongehoord dat dit soort 'steken' kunnen vallen bij die bevolkingsgroep. Terug bij het onderwerp van je schrijfsel…media sucks, weet je toch.
  Maar het SoZa-ambtenarenapperaat dus ook en volgens de ombudsman niet incidenteel maar structureel. Geen enkele bestuurder kan zeggen dat wist ik niet.
  Trusten en morgen gezond en hopelijk zonder onterechte aanmaningen weer op.
  Theo

 12. Jan van Esch avatar
  Jan van Esch

  @Arjen Roos
  Ik ben inderdaad geen bioloog maar je hoeft dat niet te zijn om te erkennen dat de voorgestelde duurzaamheidsmaatregelen heel Tilburg bedienen. Ik onderschrijf je idee mbt de Reeshof maar laten we het wat breder oppakken, Moerenburg, Noord-Oost, Wijkervoort en de Reeshof. Kortom til het een niveautje hoger. Nogmaals de vraag: Wat zou de LST doen met 13 miljoen voor duurzaamheid?? Ik ben het met je eens dat we fors moeten inzetten op meer milieueducatie. Heb je konkrete voorstellen? Ik denk graag mee.

 13. Arjen Roos, LST avatar
  Arjen Roos, LST

  @Jan van Esch: "Je hoeft dat niet te zijn om te erkennen dat de voorgestelde duurzaamheidsmaatregelen heel Tilburg bedienen". Heel goed Jan, maar een milieu-educatiecentrum bijvoorbeeld, behoor je te plannen in een kinderrijke wijk als de Reeshof en NIET als een soort verlengde van een paviljoen (kunst in de openbare ruimte), bij een rioolgemaal in Moerenburg. En wat Noord-Oost betreft: vreemd dat je als gemeentebestuur het gebied rondom de Rugdijk met talloze prachtige boerderijen en Frankische driehoeken wil volbouwen en de Nieuwe Warande (ZONDER ENIGE WAARDE) als landschapspark bestemt. En weer de groeten.

 14. Marjo Frenk avatar
  Marjo Frenk

  @Theo

  Toen ik dit schreef wist iki nog niet van deze ontwikkeling. We hebben nog steeds een goed armoedebeleid maar dit is een bijzonder stomme fout. En als je dan meteen als fractie kritische vragen hierover stelt is het blijkbaar weer niet goed, doe je dat om je wethouder voor slechter te behoeden Veerle? Zoals de waard is vertrouwd hij zijn gasten denk ik maar…

 15. Arjen Roos avatar
  Arjen Roos

  Paul van Est…. ik kom zeker heel snel bij jou ouwehoeren… lijkt me meer opleveren dan dit……

 16. Jaques avatar
  Jaques

  11 en 7 te weinig voor een coalitie? Volgens mij is dat samen twintig, een meerderheid. Alleen heeft het CDA geen 7 maar 5 zetels, blijft wennen, zelfs voor GroenLinks…

  Maar de discussie raakt off-topic. Het kraakt en piept in deze coalitie:

  – gratis OV? gaat niet gebeuren.
  – windmolens? gaat niet gebeuren.
  – armoede de stad uit? gaat niet gebeuren.
  – 10.000 banen? gaat niet gebeuren.
  – minder auto-overlast? gaat niet gebeuren.
  – aantrekkelijke binnenstad? gaat (met of zonder Mall) niet gebeuren.
  – burgers meer betrekken? gaat niet gebeuren.
  – betere integratie buitenlanders? gaat niet gebeuren.

  En dat gaat opbreken.

 17. Aldert avatar
  Aldert

  Bij mijn weten is 11 en 7 bij elkaar 18, Jaques, en dat betekent geen meerderheid in een raad met 39 leden.
  Als je de vrouwen niet meetelt, kom je inderdaad op vijf CDA-raadsleden uit. Gelukkig tellen de dames wel degelijk volop mee en dan heeft Marjo toch gelijk met het aantal van 7.

 18. paulvanest avatar
  paulvanest

  @Arjen

  Prima, St Ceciliastraat 23

  8 november symposium Duurzaam Tilburg trouwens.

  paulvanest@gmail.com

 19. Tine van de Weyer avatar
  Tine van de Weyer

  aan rupsjenooitgenoeg Jacques,

  gratis OV? gebeurd al vananf november 2007 in elk geval voor 55+ en we doen ons best voor meer. (sinds dit jaar ook gratis OV bij evenementen maar provincie beslist. volg vwb gratis OV voor iedereen de cievergadering a.s vrijdag in provinciehuis
  – windmolens? we hadden akkoord in Tilburg. provincie ligt dwars, helaas zijn linkse partijen daar in minderheid waardoor het moeilijk is gelijk te krijgen.
  – armoede de stad uit? ambities te over.Voor 2008 12 miljoen extra uitgetrokken voor bestrijding armoede moet toch een begin kunnen zijn lijkt me…..
  – 10.000 banen? niet van de ene dag op de andere: wordt volop aan gewerkt. ff geduld ..
  – minder auto-overlast? transferium in aanbouw, gratis fietsenstallingen: wees wijs en laat als je hem hebt je auto staan;verander de wereld: begin bij jezelf .
  – aantrekkelijke binnenstad? gaat gebeuren, groene gevels, groene daken,mooi ingerichte cityring met prachtige lantaarns, goed ingerichte binnenstad, autoluw.
  – burgers meer betrekken? welke burgers? van die constructief-kritische als Jacques? Die zou ik graag eens aan tafel zien.
  – betere integratie buitenlanders? wordt volop aan gewerkt.nog een integratie-idee wat meegenomen kan worden?

 20. jacques willemen avatar
  jacques willemen

  atrix, nivea of de ouwerwetse uierzalf helpt ook tegen een droge huid

 21. www.ilburg.nl avatar
  www.ilburg.nl

  Tine of Marjo,
  ga eens inhoudelijk in op mijn 'vraag'en zeg dan dat we een goed armoedebeleid hebben? Weerleg de stellingen van de ombudsman. De huidige actualiteit in Tilburg. En probeer met argumenten staande te houden dat we een goed armoedebeleid hebben i.p.v. het sec. te constatidinges. Leg het eens uit.? Welke mensen zien er iets van? Hebben er enig profijt van…??
  Groetjes, De columnist alhier die na 5 maanden vertrok met 260.000 hits
  Trusten Theo.

 22. jacques willemen avatar
  jacques willemen

  @theo
  dat wil ik wel doen
  er zijn mensen die afgevoerd zijn naar de afdeling Inkomensondersteuning (sociale zaken) welke afdeling de bijtitel heeft Onbemiddelbaren, maar deze mensen met een uitkering kunnen vragen om inkomensondersteuning wat ze willen, maar die afdeling reageert gewoon weg niet
  mails worden niet tot traag beantwoord, bijzondere bijstand wordt niet gegeven, telefoontjes worden niet beantwoord

  ontdekt door een bezoeker met meer dan 100.000 bezoekhits

 23. Marjo Frenk avatar
  Marjo Frenk

  @Theo@Jacques

  Collegebesluiten vorige week:
  2e termijnevaluatie ''De cirkel doorbreken'' geeft informatie over de uitvoering van het beleid http://www.tilburg.nl/agenda2002/benw/2007/bijlag… zou al wat te merken moeten zijn, geluiden via organisaties die met mensen werken die in armoedesituatie zitten zijn divers.
  Eigen onderzoeken zijn welkom ben hier zelf ook mee bezig…

 24. jacques willemen avatar
  jacques willemen

  @marjo
  mieters linkske
  kijk eens hoe de gemeen te tilburG pottenkijkers buiten de deur houdt

  Directory Listing Denied
  This Virtual Directory does not allow contents to be listed.

  weinig openbaarheid van bestuur

 25. Arjen over ideetjes avatar
  Arjen over ideetjes

  We zijn begonnen met het afbakenen van het vage en abstracte container-begrip duurzame
  ontwikkeling. In de literatuur zijn tientallen verschillende definities voorhanden. Voor ons is
  duurzaamheid een drie-dimensionele begrip. We zijn ge

 26. Marjo Frenk avatar
  Marjo Frenk

  @Arjen,

  IK kijk serieus en oprecht uit naar jullie bijdrage bij de begroting.

 27. Jan van Esch avatar
  Jan van Esch

  @Arjen
  Wat leuk dat jij ook de Telos benadering van duurzaamheid promoot al heb je er wel een behoorlijk citaat (bron?) voor nodig. Wel goed om te constateren dat er zich in de raad een behoorlijke meerderheid begint af te tekenen die gelooft in de balans tussen people, planet en profit. Nu nog doorvertalen in je partijprogramma en de LST wordt een echte politieke partij.

 28. Arjen, avatar
  Arjen,

  We worden al maandenlang bestookt met persberichten over plannen die bij de begrotingsbehandeling verzilverd gaan worden. Die begroting is echt al lang dichtgetimmerd. Hoeveel moties en amendementen dienden de coalitiepartijen vorig jaar in? Niet meer dan eentje (van GL) die ook nog eens werd ingetrokken. Tot vier uur s nachts werden alle van de oppositie (bij elkaar centimeters dik) demonstratief verscheurd. En dan verwacht je dat de oppositie nu plannen op een presenteerblaadje zal opdienen? Wat een circus!

 29. Arjen Roos avatar
  Arjen Roos

  Dit citaat was natuurlijk een geintje. Bron is Telos.
  @Jan van Esch: "Een meerderheid in de raad die gelooft in een balans tussen people, planet en profit." De PvdA toch zeker niet met die wilde plannen voor een consumptiepaleis aan de rand van de stad. Ljkt me de balans tamelijk ver door slaan naar verspillingseconomie, materialisme, goedkoop entertainment, Amerikanisme, leeghoofdigheid etc.
  De LST een echte partij? Nee, toch zeker.. gaan we er al op lijken? Zo zie je maar.. met wie je omgaat…..

 30. Tine VDW avatar
  Tine VDW

  Arjan dit klopt niet,want in elk geval werd binnen de portefeuille fysiek (in dit geval verkeer/vervoer) het transferiumvoorstel van de PvdA geaccordeerd en er was er nog een maar die moet je ff tegoed houden, zoek ik voor je op.

 31. Jan van Esch avatar
  Jan van Esch

  @Arjen
  Geintje? De LST (ook uit jouw naam) stelt vragen aan het college of de gelden voor duurzaamheid (zie jouw citaat) niet beter aangewend kunnen worden voor gratis OV terwijl de provincie daar financieel verantwoordelijk voor is. Waar sta je nou Arjen??? Ben eens eerlijk tegen al die mensen die de moeite hebben genomen om naar het stembureau te gaan.

 32. Arjen Roos avatar
  Arjen Roos

  Nee, nou word ie mooi Pvda-Jan van Esch!! Het is toch echt de PvdA met loze verkiezingsbeloften bij de LOKALE verkiezingen over gratis openbaar vervoer!!! En over 10.000 banen en over armoede Tilburg uit. En dan zou de LST niet eerlijk zijn?? Ik wil best inhoudelijk in discussie, maar niet op deze manier. De PvdA en GL-raadsleden (met uitzondering van Tine die gewoon reageert op de inhoud) vragen alleen maar om input van de LST zonder dat ze zelf enkele inhoud bieden althans hier op TiburgZ.
  Dat lange citaat was natuurlijk inderdaad een geintje… Weer overduidelijk een illustratie van oeverloos gelul van overheidssubsidieslurpende adviesclubjes. Natuurlijk moet je milieu, werkgelegenheid en sociaal-culturele actoren in elkaars verlengde zien. Dat kan ik dus in 1 enkele zin wel schrijven!
  Als ik je uitdaag om de vestiging van een Mall in het het perspectief te zien van milennium-doelen, de positie van de binnnenstad en in het kader van duurzame ontwikkelingen (zie boven) geef je hier niet thuis. Geen enkele reactie. Dat is pas serieus geen enkele inhoudelijke bijdrage leveren!

 33. Jan van Esch avatar
  Jan van Esch

  @Arjen
  Niet te voorbarig zijn in de politiek Arjen. Allereerst moet je onderscheid maken tussen het verkiezingsprogramma van de PvdA wat wij als PvdA fractie zoveel mogelijk willen waar maken vanuit onze inbreng in de raad en de voorstellen die vanuit het college komen zoals de mogelijke vestiging van een Mall.
  Wat betreft ons verkiezingsprogramma zijn wij als PvdA best trots op het feit dat we een start hebben kunnen maken met gratis OV wat we op termijn volledig gratis willen (maar zoals je weet heb je daar tegenwoordig ook de provincie voor nodig). Wat betreft het banenplan is er een rapport in de maak wat aantoont dat er op korte termijn vele nieuwe banen mogelijk zijn. We zullen het zeker niet nalaten om daar ook werk van te maken maar zoals je weet kost dat wat meer tijd omdat het hierbij gaat om een proces ipv een product. Wat het Armoedebeleid betreft: noem mij

 34. Arjen Roos, LST avatar
  Arjen Roos, LST

  Wat vraag je toch iedere keer naar de bekende weg, Jan.Ik heb hiervoor al een aantal zaken genoemd. Ik ben bijvoorbeeld VOOR een milieu-educatiecentrum in Tilburg-West/Reeshof.
  En wat het armoedebeleid betreft… ik ben VOOR het ACTIEPLAN zoals dat vooral mede dankzij de inbreng van de LST in de Taskforce Armoede is geformuleerd. Alleen de uitvoering laat te wensen over.
  Tot zover… wordt vervolgd

 35. Arjen avatar
  Arjen

  En VOOR handhaving van de de huidige hoogte van de Tivoligarage
  En VOOR handhaving van stadskantoor 1 (het Stadhuis dus) op de huidige lokatie.. m.a.w. het duurzaam laten zijn van de huidige gebouwen
  En VOOR het teruggeven van de steenfabriek in Udenhout aan de natuur
  En VOOR meer biodiversiteit in de Drasse Driehoek/bos door het langer vasthouden van water.
  En VOOR het uitdelen van spaarlampen aan bepaalde doelgroepen
  En VOOR een participatiefonds/annex Tilburg Pas voor minima
  En nog VOOR veel meer dingen.
  Is het je weleens opgevallen Jan, dat de LST

 36. Broertje avatar
  Broertje

  Ik zie een nieuwe coalitie ontstaan hier: PvdA, LST en SP, genoeg zetels en blijkbaar van zin de handen uit te mouwen te steken!

 37. zusje avatar
  zusje

  Nou

 38. Marjo Frenk avatar
  Marjo Frenk

  Op 1 november zal de fractie van GroenLinks tijdens een Algemene ledenvergadering met de leden spreken over de Mall bovendien doen we zelf nog een onafhankelijk onderzoek en zijn we benieuwd naar de uitkomsten van de onderzoeken die het college laat doen. De poll is bedacht door de webredactie en heeft niet de status van advies.

 39. Arjen Roos avatar
  Arjen Roos

  Deze wou ik nog even memoreren voordat we straks gaan stemmen over een kinderboederij/milieu-educatie in de Reeshof, Tilburg-West:
  Op deze site schreef ik:
  "Ik ben bijvoorbeeld VOOR een milieu-educatiecentrum in Tilburg-West/Reeshof."
  En onder wiens logootje werden daar art 47 vraagjes over gesteld? En onder wiens logootje worden er nu motietjes geschreven???

 40. avatar
  Joost Möller (VVD)

  Geachte heer van Esch, bent u ingehuurd door derden om zo te keer te gaan tegen oppositiepartijen? Doe es ff normaal met dat welles-nietus spelletje zeg, het begint op te vallen!!
  De waarheid ligt zoals gewoonlijk altijd in het midden.

 41. Loes Dielissen TVP avatar
  Loes Dielissen TVP

  @Arjan Roos

  Arjan, ik neem het je niet kwalijk want je zit nog te kort in de Raad om te weten, dat de Wijkraad van de Reeshof zich al sinds 2001 inzet voor een NEC = Natuur Educatief Centrum gecombineerd met kleinschalige horeca in het Reeshofpark; lees daarvoor het verkiezingsprogramma 2006 – 2010 van de TVP: http://www.tilburgsevolkspartij.nl. En wat het Reeshofbos, de "drassige driehoek" (en niet "drasse") en de Drijflanen betreft: ook daar zet de TVP zich al jaren voor in. Dat zou je natuurlijk kunnen weten, zeker omdat jij degene bent, die het Reeshofjournaal uitgeeft en daarover, met die pet op, al vaak genoeg gepubliceerd hebt. Dus, doe nu niet alsof jij het wiel hebt uitgevonden! Dat neemt niet weg, dat de TVP blij is met politieke steun en als we de handen ineen slaan wordt het misschien nog ooit iets. Gegroet, Loes en haar TVP

 42. Jan van Esch avatar
  Jan van Esch

  Arjan en Loes
  De VVD heeft een motie geschreven voor een kinderboerderij in de Reeshof, onderteken die en hij zal er komen. Ren

 43. Arjen Roos, LST avatar
  Arjen Roos, LST

  Je hebt gelijk Loes.. ik weet t wel. En om het verhaal nu helemaal compleet te maken: niet sinds 2001 maar al veel langer bestaat die vraag. Zo wilden diverse verenigingen (korfbal, scouting) het beheer van hun accommodatie combineren met het beheer van een kinderboerderij.
  Het idee voor een milieu-educatiecentrum wordt al twintig jaar geventileerd door de imker aan de Reeshofdijk.
  Al meer dan tien jaar geleden is er ook voor tienduizenden guldens onderzoek verricht naar de haalbaarheid van een kinderboerderij in het Reeshofpark. Daarna was t geld op.
  Op 1 punt zit Loes er echt naast: Het is wel degelijk DRASSE driehoek (die inderdaad drassig is). Zie ook waarnemingen.nl, de site voor alle natuurwaarnemingen waar je alles kunt lezen over de biodiversiteit aldaar. En is de TVP daar al jaren actief mee bezig? De TVP bestaat niet eens zo lang. In ieder geval was ik daar persoonlijk al zestien jaar geleden mee bezig.

 44. Theo avatar
  Theo

  Wacko Loes, jij denk elke keer met een hoop bluf iederen te overvallen, maar in werkelijkheid heb je in al die tijd dat je in de politiek zit nauwelijks effect gehad, behalve die 2 planschade’s voor eigen gewin…………….
  Voor de rest zit je er dikwijls flink naast, maar in het land der blind is …………..

  Wakker Tilburg

 45. jacques willemen avatar
  jacques willemen

  @theo,
  je begint de grens van het betamelijke en onfatsoenlijke uit het oog te verliezen
  je bent een onbetaalde beroepsafzeiker aan het worden
  het sucksex stijgt je naar je hoofd
  ben je weer in de darkroom komen gweest; dat leidt tot hersenverweking
  het is meer een verbaal wildplassen dan gefundeerde kritiek
  zeker is dat de verpakking foeilelijk is

 46. jacques willemen avatar
  jacques willemen

  in het land der blinden is eenoog TV of computerbeeldscherm koning

 47. Marjo Frenk avatar
  Marjo Frenk

  Pas in het weekeinde tijd voor nieuw weblog. Mogelijke onderwerpen: GroenLinks voert vrijwilligerswerk uit in het kader van MADD, Aanbieden handtekeningen Spooralarm, Begrotingsbehandeling, parkeren in Tilburg, of wie weet wat er dan weer nieuws is?

 48. www.ilburg.nl avatar
  www.ilburg.nl

  Die Theo hiero ben ik dus wederom niet. Blijft toch vervelend op deze manier. De reactie van 12-10 was ik dus wel. De webmastert moet dat kunnen bevestigen. En inderdaad met een beetje stijlherkenning zie je het ook wel, beste Jacques.
  Groeten,
  Theo

 49. Joris avatar
  Joris

  Een beetje stijlherkenning? Ja, Theo T.ilburg zeikt inderdaad veel irritanter met z'n nep dialect. Lijdt ook aan grenzeloze zelfoverschatting.

 50. www.ilburg.nl avatar
  www.ilburg.nl

  Bedankt voor het compliment, beste Joris en ach je doet je best natuurlijk. Overigens Ilburg, Theo Ilburg.
  Groetjes,
  Theo

 51. jacques willemen avatar
  jacques willemen

  vast niet prettig voor theo
  gezeik over 'm heen krijgen

 52. Joris avatar
  Joris

  En welke rubriek word t best gelezen op zun website Theo , sjakkus? t kopje “over Theo’”. Die Theo zit de hele dag over zichzelluf te lezen. Wat een dunk.

 53. jacques willemen avatar
  jacques willemen

  laat we elkaar stevig in de zeik nemen vooral op voornamen, dat frist zo heerlijk op, joris
  internet, zo heerlijk anoniem en sneaky, joris
  meppen en wegwezen, joris

  Paul, als ik het over jou wil hebben kom ik wel naar de hall
  maar jij betaalt de koffie
  jij trakteert op de koffie

 54. Paul van Est avatar
  Paul van Est

  Laten we het eens over mij hebben…?

 55. www.ilburg.nl avatar
  www.ilburg.nl

  Bovenstebeste Joris, whatever. Ze kunnen beter over mijn fiets l*llen dan over mijn….Vul in kleur de plaatjes Joris.
  Groetjes,
  Theo
  PS; probeer je wel een beetje binnen de lijntjes te blijven?

 56. Paul van Est avatar
  Paul van Est

  Jacques,

  Appelflapje erbij? Bij Pastoors zijn ze best lekker, de Hema is wat goedkoper en ook kwalitatief ok, zeker die worst! Altijd welkom in de Hall, maar wel wat brengen!