Geplaatst

"Dresscode oranje/groen", zo kregen we voorgeschreven. Niet doen, reageerde ik in mijn stukje van 16 augustus. Ik was natuurlijk benieuwd naar wie Tilburg nu zou luisteren. En wat zag ik zondag: alle kleuren van de regenboog. Zelfs Jan Hamming had zijn aanvankelijke oranjegroen verstopt onder een bonte, veelkleurige slinger die veel beter paste bij het veelkleurige Tilburg dat door de straten trok. Ook ik had om mijn nek zo’n slinger en dat had zelfs tot gevolg dat ineens een prachtige miss T wegliep uit de stoet, op mij afkwam en me zelfs zomaar een zoen wilde geven.

"Ik ben mijn slinger kwijt geraakt, mag ik jouw slinger hebben", zo vroeg ze. En daar voegde ze dan nota benen aan toe: "dan krijg je een zoen van me". Ze was echt in staat geweest om met haar zachte lippen mijn ruwe baardharen te trotseren. Maar zover liet ik het niet komen. Zij was echt veel meer om te zoenen dan ik. Dus onmiddellijk had ik háár al een zoen op háár zachte wangen gegeven. Ik hoop niet dat zich beledigd heeft gevoeld. Het floepte er uit voor ik er erg in had. Ze moet zich maar realiseren dat ik al een uur lang zwaaiende, lachende en kushandjes uitdelende vrouwen voorbij had zien komen en zodoende waarschijnlijk de neiging kreeg om bij de eerste de beste gelegenheid iets terug te doen.

Ja, een bonte stoet trok voorbij met daarin onder andere Miss Viva Venezuela, Miss Breburg, Miss Tank, Miss Tilly, , Miss T, Miss T-pot enzovoort. En dan had je nog de Latijnse Miss, de Hoogmiss, de Kerstmiss en diverse missen die kennelijk iets misten en zich "Mis" noemden. Afgaande op de foto’s die ik gemaakt heb zou je zelfs denken dat er in die stoet bijna alleen maar vrouwen meeliepen. Was ik in het maken van foto’s heel eenzijdig georiënteerd? Waren de vrouwen het mooist uitgedost? Of liepen er écht veel meer vrouwen dan mannen mee? En had ik als fotograaf ook nog eens veel meer oog voor vrouwen met een Latijns Amerikaanse achtergrond dan voor vrouwen van Turkse en Marokkaanse oorsprong? Of waren die dan weer juist minder vertegenwoordigd, zijn die vanuit hun cultuur veel minder geneigd om zich zo in het openbaar aan iedereen te vertonen? Bijgaand in elk geval foto’s die duidelijk een door de fotograaf gekleurde indruk geven. Maar dat het toch ook écht een kleurig spektakel was, zal duidelijk zijn. 

Voor beelden van de T-parade klik hier op diavoorstelling T-parade 

Voor overzicht per onderwerp van eerdere en latere stukjes zie weblogoverzicht.

Reacties

Eén reactie op “Veelkleurige T-parade”

  1. Frans2 avatar
    Frans2

    Zolang je maar niet zegt dat ze er spectaculair uitzien want dat levert problemen op, zoals Harrie van Bommel ondervond.