Geplaatst

"In de krant zullen straks ook wel dergelijke foto’s staan", schreef ik, maar eerlijk gezegd miste ik ze. En persoonlijk vond ik dát gisteren het indrukwekkendste: die enorme hoeveelheden water. Het zal wel een tic zijn van milieumensen: als de voorspelde, extra zware regenbuien inderdaad komen, er nog bij staan te juichen ook en hopen dat de foto’s extra groot in de krant komen. Maar dat laatste viel me bar tegen. Dus laat ik hier zelf nog maar een foto zien en met hulp van de webmaster misschien nog wel een paar meer (Wandelboslaan en Luchthavenbuurt ’t Zand). Wat een water in de straten! En hoe hoog zal het water in de toekomst komen?

De voorspellingen dat Nederland onder zal lopen, lijken al uit te komen! Mooie tuintjes stonden nu al helemaal blank. Wat zal er in de toekomst nog van die tuintjes over blijven? Wat rest er op termijn nog van het straks tot "mooiste tuinen van Tilburg" verkozen particuliere groen? Misschien moeten we inderdaad veel serieuzer nadenken over daktuinen (zie reactie op mijn vorige stukje). Misschien steken straks alleen tuinen van létterlijk hoog niveau nog boven het water uit.

Zie voor overzicht per onderwerp van eerdere en latere stukjes:

‘Van Adje tot Lindeboom’
‘Van Mall tot Zot
‘Van Mall tot Zot (vervolg)’

Reacties

3 reacties op “Tilburg overstroomT (2)”

 1. jacques willemen avatar
  jacques willemen

  hoe mooi die tilburGse Grachtengordel

 2. Paul van Est avatar
  Paul van Est

  Henk Kuiper roeit naar zijn eigen balkon: fotograferen en insturen voor die tuinenwedstrijd Henk!

 3. Wateroverlast avatar
  Wateroverlast

  Yep… er hebben er hier op TilburgZ kennelijk meer last van…
  https://www.tilburgz.nl/poov/column.php?c