Geplaatst

Het zal wel niet professioneel of politiek correct zijn om ‘t zo te noemen, maar zo’n verkiezingsuitslag mee mogen maken is toch echt gewoon vet kicken!

Meer dan verdubbelen in alle staten, de grootste partij in Tilburg en tien andere plaatsen, overal percentages in de dubbele cijfers: wat zouden we nog meer willen! Maar we hebben er dan ook met tientallen superactieve SP-vrijwilligers in de stad echt hard voor gewerkt. Vind ik tenminste.

Het Tilburgse college (CDA, PvdA en GroenLinks) houdt dezelfde minderheidssteun van de kiezers: 46,9 procent van de stemmen ging naar deze drie partijen. Wel deed zich een grote verschuiving voor, waarbij de PvdA fors inleverde en het CDA won ten opzichte van de lokale verkiezingen van een jaar geleden. Niet dat dát veel uitmaakt, want de PvdA had toch al nooit echt de leidersrol in de coalitie op zich genomen… Zowel in Tilburg als provinciaal krijgt deze partij de grootste klappen. Eigenlijk wel jammer.

Maar verder ook gewoon kicken dus. Mag best effe…

Zie ook: SP raadslid Veerle Sleger ook in Provinciale Staten

Reacties

6 reacties op “SP grootste partij in Tilburg: Kicken!”

 1. Jaques avatar
  Jaques

  Tof man, zelfs tricky-dick moet het toegeven!

 2. Sven Harteveld avatar
  Sven Harteveld

  Gefeliciteerd met de overwinning voor de Sp in de provincie en eerste kamer.

  Maar met de kanttekening. Het was geen overwinning voor SP tilburg. Maar een overwinning voor SP in de eerste kamer. Zoals al in de peilingen aangetoond was. Ging maar 16% stemmen ivm de provinciale staten en de rest voor andere redenen (Dus zeker niet voor SP tilburg). Meestal IVM de landelijke politiek.

  Je kan je dan de grootste van Tilburg noemen maar je hebt en blijft tot 2010 maar zitten met 5 zetels in de raad. En het is de vraag of iedereen die nu SP gestemd heeft dan ook SP stemt.Ik stem gemeentelijk ook anders dan Landelijk en zelfs als provinciaal.

 3. Marjo Frenk avatar
  Marjo Frenk

  Gefeliciteerd!

 4. Tom Pijnenburg avatar
  Tom Pijnenburg

  Gefeliciteerd Johan, ennuh een TilburgZ reporter in het in de Provinciale staten kan ook van pas komen 😉

 5. Arjen Roos, LST avatar
  Arjen Roos, LST

  Gefeliciteerd. Veel succes met de samenwerking met het CDA.

 6. 10 over rood avatar
  10 over rood

  Nu maar hopen dat ze ons Annemarieke meenemen voor het