Geplaatst

Ja ja, in Tilburg is het CDA de milieukampioen! Leest u morgen in het Brabants Dagblad, let maar op.

PvdA en GroenLinks willen niet meedoen met een progressief milieuakkoord omdat ze bang zijn daarmee bij het CDA op de tenen te gaan staan. En wat doet het CDA intussen? Vier jaar lang helemaal niks aan milieu, en dan twee dagen voor de verkiezingen plotseling de kampioen uithangen…

De autoloze zondag, een echt milieupunt, het CDA stemde er dan ook tégen, wordt nu uigevoerd door wethouder Aarts (CDA), niet door Moorman (PvdA, milieuwethouder).

Wethouder Aarts (CDA) ontvangt vandaag van gedeputeerd Rüpp (hé, ook CDA, da’s toevallig) maar liefst vier ton om arme dassen veilig te laten oversteken. En dat net in een verkiezingsweek… Dassen (beesten) zijn eigenlijk van wethouder Moorman (wethouder voor dieren), maar dat boeit even niet.

Wethouder Aarts (CDA) ondertekent uitgerekend vandaag een nieuwe verklaring over de Duurzame Driehoek, waar Tilburg ook in schijnt te liggen. Duurzaamheid is eigenlijk van wethouder Moorman (wethouder voor duurzaamheid), maar dat boeit even niet. Dat Aarts nu gaat pronken met notabene ‘windturbines in Tilburg’ ook niet…

Nee, die christendemocraten zijn een stuk leper dan de PvdA en GroenLinks bij elkaar, dat moet je ze wel nageven.

Reacties

6 reacties op “CDA milieukampioen!”

 1. Jenny avatar
  Jenny

  Het was mij ook al opgevallen, dat CDA-prominenten graag flaneren met de T.

 2. Paul van Est avatar
  Paul van Est

  Er gebeurt dus veel positiefs op natuur- en milieugebied. Wie daar politiek gewin uit slaat, is mij (tot op een bepaalde hoogte) om het even. Qua fietsbeleid, ook van wethouder Aarts, kunnen er bij CS wel wat verbeteringsslagen gemaakt worden qua stallingen. Gisteren zijn er nota bene fietsbeugels verwijderd uit de Stationsstraat, omdat daar de fietsen in de weg zouden staan. Nogal wiedes als er niet genoeg stallingscapaciteit is, dan zet je je fiets vlakbij de bestaande beufgels en is het nog niet goed. Dat je er door bouwwerkzaamheden ook maar een halve meter stoep overhoudt is blijkbaar niet zo relevant. Wellicht weet Marieke raad?

 3. Marjo Frenk avatar
  Marjo Frenk

  En als klap op de vuurpijl Jan Melis met een kamsalamander…
  Lachen!

 4. Paul van Est avatar
  Paul van Est

  Lach! Lachen bevordert de spijsvertering en de bloedsomloop. Het houdt zowel uw lichaam als uw geest jong!

 5. W@ieso? avatar
  W@ieso?

  Best een leuke lach, die Els, al is de open/argwanende blik die Marieke lijkt te werpen ook wel verklaarbaar.

 6. Geitewollesokkebreie avatar
  Geitewollesokkebreie

  Salamanders zijn interssante dieren, die een groot deel van hun leven in schoon water doorbrengen en daarvoor een gestroomlijnd lichaam hebben. Jan Melis van het CDA heeft 'in het prachtige natuurgebied', waar hij al jaren een balletje golft, onlangs van deze bijzondere diertjes ontdekt. Hij vindt het plan om de golfbaan te gebruiken voor nieuwbouw daarom geen goed idee.
  Nu is het zo, dat verontreiniging van het water in sloten en plassen op veel plaatsen de salamander heeft uitgeroeid en dat deze amfibieen tegenwoordig terecht onder wettelijk toezicht zijn geplaatst. Maar als er gezorgd wordt, dat er genoeg leefgebied over blijft voor Jan's troeteldiertje, de kamsalamander (denk aan ecologische verbindingszones, natuurcompensatie), dan kan er volgens mij best gebouwd worden langs de snelweg van Tilburg naar Breda.
  Gelukkig voor jan, zijn er hier in de buurt nog meer clubs, waar je in het groen kunt sporten en netwerken.