Geplaatst

CDA behartigt eigenbelang

In de gemeenteraad is het verboden om via de politiek je eigen belang te behartigen. Staat ook met zoveel woorden in onze eigen gedragscode bestuurlijke integriteit. Toch worden deze belangen door met name het CDA regelmatig verstrengeld.Een CDA-docent die het busvervoer van en naar zijn eigen school wil verbeteren, een CDA-kroegbaas – met veel dartverenigingen in huis – die het darten extra wil laten subsidieren en nu weer CDA-raadslid mevrouw Stalpers. Bij bespreking van de nota detailhandel bepleite ze vooral meer promotie voor de straat waar zij zelf een lampenwinkel heeft. In het debatje dat de SP met haar voerde over deze belangenverstrengeling gaf ze dat ook zonder blikken of blozen toe.

 Luister liever zelf…

Dat moet afgelopen zijn. Het lijkt allemaal heel onschuldig, maar als dit de cultuur wordt leidt dat tot Italiaanse toestanden. Zeker een partij als het CDA die het altijd heeft over verantwoordelijkheid, waarden en normen zou beter moeten weten. De SP heeft hierover inmiddels een debat aangevraagd.

Alle berichten van deze auteur

Reacties

Eén reactie op “CDA behartigt eigenbelang”

  1. jacques willemen avatar
    jacques willemen

    dualisme in optima forma (?)