Geplaatst

Sommige on line games van de firma Zylom blijken te getuigen van een priemend realisme. Zoals het spel Delicious.

In Delicious ben je een serveerster die in haar eentje een week lang een eettentje draaiende moet houden. Constant komen er eenlingen voor de afhaal aan de balie en nemen er stelletjes aan de tafeltjes plaats die het ter plekke op willen eten. Zaak is dat je al je klanten zo snel mogelijk bedient, anders worden ze sikkeneurig om uiteindelijk zelfs woedend weg te lopen.  

Met de mannelijke klanten is het goed zaken doen. Met een brede lach wachten ze hun bestelling af en het duurt vrij lang voordat de onvrede toeslaat. De skaters, die waarschijnlijk de hedendaagse hanggroepjongeren moeten verbeelden, zijn al wat lastiger. Een skater die in zijn eentje wat af komt halen gaat nog wel, maar met twee skaters is het altijd mot. Zoals dat vaker gaat zogauw er enigszins in groepsverband geopereerd wordt. Als er twee skaters aan het tafeltje plaatsnemen willen ze altijd allebei een bananenshake. En een bananenshake vergt altijd extra tijd om te maken. Laat staan twee bananenshakes. En voor je je tweede bananenshake hebt kúnnen bereiden verschieten de twee skaters reeds van kleur. En als je ze daarna niet binnen éénhonderdste van een seconde helpt bij het afrekenen glijden zij zonder te betalen woedend op hun wielplankjes de deur uit. Dat je even twee andere klanten staat te bedienen of een tafeltje schoon staat te maken zodat nieuwe klanten plaats kunnen nemen zal ze een rotzorg zijn.

Maar zeker zo lastig zijn de vrouwelijke klanten, yupperige meisjes van het Miller Time-type. Bij hun entree hebben ze nog zeer brede tandpastasmiles op hun gezichtjes, maar zodra hun bestelling geplaatst is vertrekken hun mondjes reeds tot zuinige streepjes. En dan is het nog maar een kleine stap naar de toornige gelaatsuitdrukking en het roodaanlopende huidje. Het volgende stadium is de stoom die uit de oortjes komt. Als je dan niet snel bent lopen ze eveneens zonder te betalen weg.

Delicious gaat kortom over de charme van een serveerster waar mannen voor kunnen vallen en waar seksegenoten rivaliteitsgevoelens bij krijgen. En misschien vallen die skaters ook stiekem wel op die serveerster. Maar dat overschreeuwen ze natuurlijk.    

Reacties

Eén reactie op “Delicious”

  1. Mrs Tuinbroek avatar
    Mrs Tuinbroek

    Het moest verboden worden